logarytmy
anna: liczba log2(log93) jest równa a.1 b.−1c.2 d.−2
24 lis 21:20
24 lis 21:23
anna: dzięki
24 lis 21:25
anna: jak to się liczy
24 lis 21:28
magda: z definicji log
ab=c wtedy i tylko wtedy gdy a
c=b
log
93=c 9
c=3
24 lis 21:30
dana: jak 9 do c =3 , to c=1/2
24 lis 21:55
Justina ;): Koleżanka się pomyliła c=2 i wtedy log22=1
24 lis 21:58
Justina ;): Czyli prawidłowa odp to a
24 lis 21:58
dana: jasne
24 lis 22:03
anna: tak namieszałyście że nic już nie wiem
24 lis 22:09
Justina ;): Przepraszam... to znaczy ja się pomyliłam... c=1/2, log2 1/2=−1
24 lis 22:10
Justina ;): A więc od początku: najpierw zajmujesz się log w nawiasie.. log
93 z def logarytmu log
ab=c gdy
a
c=b
Podstawiasz to i wychodzi 1/2 i to samo robisz dalej
24 lis 22:13
tyle z tego rozumiem:

.
4 kwi 20:46
dzidaa: log9 b=1\2
27 lis 21:30
5-latek: 91/2=√9= ..... przyjemnosc napisania ile to jest pozostawiam Tobie
27 lis 23:24