rozwiąż równanie
dic111: (2−a√3)(1−√3)=√3
24 lis 21:15
magda: 2−2√3−a√3+3a=√3
−a√3+3a=√3−2+2√3
a(−√3+3)=3√3−2
24 lis 21:22
dic111: dzięki Magda
24 lis 21:23
magda: wiesz co dalej z tym zrobić?
24 lis 21:33
dic111: a to nie jest całe rozwiązanie

?
24 lis 22:07
dic111: ktoś może powiedzieć co z tym przykładem dalej zrobić...
24 lis 22:19
Kamil: nic się nie da zrobić więcej...
24 lis 22:20
dic111: czyli to całe rozwiązanie
24 lis 22:21
sushi_ gg6397228:
trzeba podzielic przez to co stoi przy "a"
potem usunac niewymiernosc z mianownika
24 lis 22:27
dic111: sushi mógłbyś dokładniej
24 lis 22:29
sushi_ gg6397228:
napisalem : co to znaczy podzielic przez to co stoi przy literce "a"
np:
a*5=7
24 lis 22:31
dic111: dzięki, zajarzyłem
24 lis 22:33