rysowanie funkcji
problem;(: Czy mógłby mnie ktoś pokierować krok po kroku jak rysować takie funkcje :
y=sin(arcsinx)
y=arcsin(sinx)
24 lis 21:09
Basia:
y=sin(arcsinx)=x
y=arcsin(sinx)=x
24 lis 21:11
problem;(: A dlaczego taki zapis ?
24 lis 21:22
problem;(: arcsinx=y jest równoważne z siny=x ale to też za dużo mi nie mówi bo kompletnie nie wiem od
czego zacząć... może od dziedziny, ze w przypadku a) <−1,1>
24 lis 21:33
problem;(: no i wiemy,że sin jest symetryczny do arcsin względem y=x ale jak co mi z tych wszystkich
własności...
24 lis 21:43