matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOOOOCY!!
BANAN!:
Podaj przykłady monotoniczności funkcji f(x)=
4
3x
oraz g(x)=
1−
√
2
x
.
24 lis 19:27
M:
13 kwi 14:48
M:
26 maj 16:57
Jinxia:
4
f(x)=
3x
Malejąca przedziałami (−
∞
,0) oraz (0,
∞
)
1−
√
2
g(x)=
x
Rosnaca przedziałami (−
∞
,0) oraz (0,
∞
)
26 maj 20:16