matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
BANAN!:
a
Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f(x)=
. Wyznacz a.
x
3
1
a) Które spośród punktów: P(−8, −
), Q(
, 12), R(
√
2
,
√
3
) należą do wykresu
4
2
funkcji? b) Odczytaj z wykresu dla jakich argumentów funkcja f przyjmuje wartości większe od −3.
24 lis 19:08
magda:
punkt (2,3) należy do wykresu funkcji zatem za x=2 y=3 podstawiamy do f(x)
a
3=
2
wyliczysz a
3
b) dla punktu P x=−8 y=−
4
26 lis 16:05
majki:
f(x)=1/4(x−p)2 +q
26 mar 23:19
Emi:
1 lut 21:00
Emi:
1 lut 21:00