Oblicz miary kątów trójkąta ABC.
Sylwek:

Oblicz miary kątów trójkąta ABC.
24 lis 18:41
Grześ: a jeśli kąt wpisany jest oparty na średnicy, to jaki ma kąt

Chodzi i kąt przy C
24 lis 18:46
Eta:
|<ACB|= 90
o , bo ten kąt jest kątem wpisanym opartym na średnicy
to 3x+2x = 90
o
x= 18
o
to 3x=......
2x=.......
24 lis 18:47
Grześ: OJ, więc nie było pytania

Eta pozamiatał
24 lis 18:48
Eta:
Jeżeli chodzi o ścisłość to: "pozamiatał
a "
24 lis 18:49
Grześ: Ahhh, przepraszam


ale pozamiatał
aś. Sorry nie poznałem po głosie
24 lis 18:51
Sylwek: ooo

super dziękuję ślicznie
24 lis 18:52