matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby calkowite
Puuliśka:
Wykaż ze liczba
√
3−2pierwiastki z 2
−
√
2
jest liczba calkowita
24 lis 18:39
Eta:
3−2
√
2
= ( 1 −
√
2
)
2
√
a
2
= | a| to:
√
(1−
√
2
)
2
−
√
2
= | 1 −
√
2
| −
√
2
= −1+
√
2
−
√
2
= −1 €C
24 lis 18:43