Jak obliczyć funkcje ? Prosze pomóżcie;)
Anka: Dana jest funkcja;f(x)=12−5
a)naszkicuj wykres tej funkcji
b)oblicz jej miejsce zerowe
c) uporządkuj następujące wartości tej funkcji od najmniejszej do największej
f√2, f32, f(π), f(2√3−2)
24 lis 18:21
Tragos: popraw treść, x prawdopodobnie brakło we wzorze funkcji
24 lis 18:22
Basia:
12−5 = −412
funkcja stała, nie ma miejsc zerowych
wszystkie wartości są równe
tylko czy to na pewno tak miało być ?
24 lis 18:23
Anka: ;f(x)=
12 x−5
Tak to ma byc przepraszam pomyliłam sie
24 lis 18:59