podobieństwo trójkątów
grander:

Zad 1. Korzystając z rysunku wyznacz x i y jeżeli AB||CD
24 lis 18:16
24 lis 18:20
Basia:
a gdzie to CD ?
24 lis 18:21
24 lis 18:22
grander:

Zad 2. Jaką długość mają odcinki AB i CD, jeżeli AE||DC oraz
|BD|= 12 cm, |BE|= 6cm, |AC|= 13,5 cm, |AE|=9 cm?
24 lis 18:26
grander: ze szczegółowym wyjaśnieniem
24 lis 18:28
grander: pomożecie
24 lis 18:41
marian: γδΔ≥⊂←→⇔≈≠ℯ
30 wrz 18:37
marian: to nie do zrobienia
30 wrz 18:37
kiciakidrauhla:
26 wrz 18:18
Kingaa: k=24/6
k=4
y=52:4=13
x=36:4=9
k to skala podobieństwa xd
1 paź 18:31