matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz,,a"tak,żebyliczba 3 byla pierwistkiem wielomianu
Aga:
w(x)=x
(
3)−6x
(
2)=ax−6
24 lis 17:51
Aga:
w(x)=x
3
−6x
2
+ax−6
24 lis 17:55
Aga:
sorki ten pierwszy przykład jest źle (pomyliłam)
24 lis 17:57