matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są zbiory
Renata:
A={−3,−1;1,3,5,7} i B={1,3,5}.Wyznacz A∪B,A∩B,A\B,B\A.
24 lis 15:48
Basia:
poczytaj tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/1059.html
i próbuj sama to zadanie naprawdę jest łatwe
24 lis 15:54
Nicol:
AUB= {−3,−1,1,3,5,7} A∩B={1,3,5} A/B={−3,−1,7} B/A={zbor pusty
24 lis 16:29