matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektor
Ania:
Dany jest wektor MK=[ −3, 7 ] a) M=(3,9), oblicz współrzędne końca wektora K b) K= (−4, 6), oblicz współrzędne początku wektora M c) oblicz długość wektora MK d) zaznacz w układzie współrzędnych wektory z punktu a) i b)
24 lis 11:48