matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
....:
(x+3) (x−5)
2
>0 prosze o rozwiazanie
24 lis 10:08
M:
13 kwi 14:54
Miś Uszatek:
x+3=0 x=−3 pojedynczy (x−5)
2
=0 x−5=0 x=5 podwójny x∊(−3,5)U(5,
∞
)
13 kwi 15:13