szeregi
maths: Pomóżcie mi proszę!
zbadaj zbieżność szeregu:
| | 1 | | 1 | |
(−1)n3( |
| )n−2(cos |
| )2n |
| | 4 | | n | |
bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu!
23 lis 23:10
maths: BŁAGAM

23 lis 23:18
maths: Błagam niech mi ktoś pomoże!
24 lis 14:04
maths: nikt tego nie wie? ludzie! pomóżcie!
24 lis 23:20
Basia:
jest bezwzględnie zbieżny
| | 3 | | 3 | |
∑|an| = ∑ |
| |cos1n)|2n ≤ ∑ |
| *1 = |
| | 4n−2 | | 4n*4−2 | |
| | 1 | | 1 | | 48*4 | |
48* |
| = 48* |
| = |
| = 16*4=64 |
| | 1−14 | | 34 | | 3 | |
25 lis 00:11