maly problem jak to rozwiązać:):)): z góry dzięki za pomoc
wsp: otóż mam taki problem


dane jest rownanie z niewiadomą x i mam zbadać dla jakich wartości
paramteru m rówanie ma rozwiązanie



|m + 2| * |x − 3| = |2x − 6| − 1
23 lis 21:50
M4ciek:
To chyba trzeba rozwazyc na 3 przypadki:
1o m < 0
2o m = 0
3o m ≥ 0
23 lis 21:51
Grześ: Można to prościej rozwiązać, już pisze
23 lis 21:52
Grześ: Im+2I*Ix−3I=2Ix−3I−1
(Im+2I−2)*Ix−3I=−1
dla Im+2I−2≥0 brak rozwiązania
dla Im+2I−2<0 dwa rozwiązania
23 lis 21:54