Dany jest wielomian f(x)=-2x^2+16x-3. Przedstaw ten wielomian w postaci kanonicz
Magda: Dany jest wielomian f(x)=−2x2+16x−3. Przedstaw ten wielomian w postaci kanonicznej.
Dany jest wielomian f(x)=3x2−x−2. Przedstaw ten wielomian w postaci iloczynowej.
23 lis 20:41
Grześ: Wzory na postać kanoniczna i iloczynową

Tu nie ma nic innego niż podstawienie do GOTOWYCH wzorów. Nie mów, że np. nie rozumiesz czy co,
bo tu nie ma co rozumieć

23 lis 20:43
Magda: Tak pytam, bo za cholerę nie mogę znaleźć tych wzorów (zeszyty stare gdzieś wessało).
23 lis 20:44
Grześ: wpisz w google, to nie boli, postać kanoniczna oraz iloczynowa.

Lub spójrz po lewo na
funkcję kwadratową

23 lis 20:45
Magda: Dzięx. (;
23 lis 20:48