Sześciokąt
Piotrek1100: Kwadrat ma bok długości 2cm, trójkąt równoboczny ma bok długości 3cm, a sześciokąt foremny−6cm
.
Dla każdej z tych figur oblicz.
a)Długość okręgu opisanego na tej figurze.
b)Pole koła wpisanego w tę figurę.

PRZECZYTAJ

− pozostał już tylko sześciokąt

nic więcej nie chcę .
Bardzo bardzo proszę o rozwiązanie z góry dziękuję jestem zielony całkowicie. (Prosił bym o
dokładne rozpisanie to się może czegoś nauczę.)
23 lis 19:47
Godzio:

R = a
23 lis 19:53
Piotrek1100: Tak to wiem ale czy mógłbyś mi to rozwiązać całkowicie nie czekam na gotowca ale męcze się z
tym zadaniem od 2 godzin juz nie mam sił ; / wiem ,że jest proste ale nie jestem dobry z matmy
1.6− średnia
23 lis 19:55
Godzio: a = R = 6cm
a) L = 2πR = 12π cm
| | 6√3 | |
b) P = πr2 = π * ( |
| )2 = π * 9 * 3 = 27π cm2 |
| | 2 | |
23 lis 19:56
Piotrek1100: Dziękuję bardzo. To jest najbardziej rozpisane zadanie jak się da? Jutro daje do sprawdzenia
zeszyt i wolał bym mieć wszystko z dokladnymi obliczeniam

ale dzięki a jak byś mógł
obliczyć dla trójkątu tegow pytaniu a. byłbym wdzięczny bo mam wynki pod pierwiastkiem 3

i
chyba jest zle.
23 lis 19:59