obliczyc v graniastoslupa z trapezem w podstawie
maniur: a) Podstawa graniastoslupa prostego jest trapez o bokach dlugosci:4cm,4cm,4cm i 8cm.Oblicz
objetosc tego graniastoslupa, jesli jego wysokosc jest rowna 7cm
b) Podstawy trapezu prostokatnego maja dlugosci 3cm i (3+4pierwiastek3)cm, a jego kat ostry ma
miare 30 stopni. Oblicz objetosc graniastoslupa prostego o wysokosci 9cm, a ktorego podstawa
jest ten trapez
23 lis 19:29
Aga:

V=Pp *H
V= (a+b) *h/2 *H
H= 7
a=4
b=8
h=2
√3
i tylko podkładasz
23 lis 19:34
Aga: a w b możesz jeszcze raz sprawdzić treść..? jak jest na początku? podstawy czy krawędzie?
23 lis 19:37
Aga: a w b możesz jeszcze raz sprawdzić treść..? jak jest na początku? podstawy czy krawędzie?
23 lis 19:37
Aga: a w b możesz jeszcze raz sprawdzić treść..? jak jest na początku? podstawy czy krawędzie?
23 lis 19:37
%25253Cb%25253EAga%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520a%252520w%252520b%252520mo%2525C5%2525BCesz%252520jeszcze%252520raz%252520sprawdzi%2525C4%252587%252520tre%2525C5%25259B%2525C4%252587..%25253F%252520jak%252520jest%252520na%252520pocz%2525C4%252585tku%25253F%252520podstawy%252520czy%252520kraw%2525C4%252599dzie%25253F%25250A%25250A
23 lis 19:37
maniur: podstawy
23 lis 19:40
maniur: podkladam i nie zgadza mi sie wynik. mozesz mi to rozpisac? obliczyc Pp (trapez) i podstawic
pod wzor na objetosc graniastoslupa bo wysokosc jest juz podana w tresci zadania
23 lis 19:43
maniur: dobra podpunkt a juz zrobilem
nie wiem jak rozwalic podpunkt b
23 lis 19:56
czorny :
5 wrz 16:34