Proszę o pomoc.
Załamana:(: Do wykresu funkcji wykładniczej f(x)=ax, a>0. x∊R, należy punkt A(−1,3).
a) napisz wzór funkcji f;
b) Napisz wzór i naszkicuj wykres funkcji g, wiedząc, że g(x)=f(x+1)−4.
c) Oblicz wartość wyrażenia [g(−3)*g(−2)]2
23 lis 19:21
Aga: 3=a−1
1−1
−− = a−1
3
a=1/3
wzór y=1/3x
23 lis 19:26
Aga: b) to najpierw wybierasz sobie jakies x i podkłądasz i wyliczasz y
rysujesz wykres i przesuwasz go o 4 w dół i 1 w lewo
23 lis 19:29
Załamana:(: jak dokładnie mam wybrać to x? i jak obliczyć podpunkt c?
25 lis 09:52