matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie:
Ewa:
(1/sin alfa − ctg alfa)(1+cos alfa)
23 lis 19:13
Grześ:
1
1−cosa
1−cos
2
a
sin
2
a
(
−ctga)(1−cosa)=
(1−cosa)=
=
=sina
sina
sina
sina
sina
23 lis 19:17
Alicja:
ctgα−sinα/1−cosα
12 lis 15:56