granice ciągów
karl: | | 2n+1−1 | |
Następne to takie oblicz lim an, jeśli istnieje an= 32n |
| |
| | 3n+2−5 | |
n→
∞
23 lis 19:03
Grześ: Najlepiej tak:
| | 3 | | 2n+1−1 | | 3 | | | |
( |
| )n |
| =( |
| )n |
| = |
| | 2 | | 3n+2−5 | | 2 | | | |
wszędzie są limesy, tylko pisać sie nie chciało
23 lis 19:47
karl: 3n(2n+1)−12n(3n+2−5)= 636
23 lis 20:00
karl: kurde chyba nie widzisz

jeszcze raz
23 lis 20:01
karl: | 3n(2n+1−5) | | 6n+1−1 | | 6 | |
| = |
| = |
| |
| 2n(3n+2−5) | | 6n+2−5 | | 36 | |
mOJE LICZENIA MAM NADZIEJE ŻE NASTĘPNE NAPISZĘ SZYBCIEJ POPRAW MNIE JAK JEST BŁĄD..
23 lis 20:09
karl: MOŻE KTOŚ ROZTRZYGNĄĆ KTÓRE JEST DOBRZE
23 lis 20:20
Grześ: W twoim nie wymnożyłeś dobrze nawiasu, popraw sobie
23 lis 20:34
Grześ: W twoim nie wymnożyłeś dobrze nawiasu, popraw sobie
23 lis 20:34