matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc moduly podanych licz zespolonych
daniel:
1+3i
3−4i
23 lis 18:38
M:
13 kwi 15:15
Miś Uszatek:
1+3i
3+4i
1+3i)*(3+4i
*
=
=
3−4i
3+4i
9−16i
2
3+4i+9i+12i
2
−9+13i
−9
13
=
=
=
+
i
25
25
25
25
9
13
z=−
+
i
25
25
9
13
81+169
|z|=
√
(−
)
2
+(
)
2
=
√
=
25
25
625
250
√
250
5
√
10
√
10
=
√
=
=
=
625
√
625
25
5
13 kwi 20:34