pilne pomocy!!!
sylwia9: ze zbioru liczb: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 wybieramy kolejno 3 liczby bez zwracania.oblicz
prawdopodobienstwo zdarzen:
a)pierwsza z wylosowanych liczb bedzie nieparzysta
b)ostatnia z wylosowanych liczb bedzie liczba 13
zad 2.z klasy liczacej 25 uczniow nalezy wybrac 7−osobowa delegacje.ile istnieje sposobow
wybrania tej delegacji?
23 lis 18:29
marzena: | | | | 25! | | 18!19 20 21 22 23 24 25 | |
zad.2 | = |
| = |
| = |
| | | 7!18! | | 18!1 2 3 4 5 6 7 | |
poskracaj pomnóż i gotowe .Poczytaj o silni
23 lis 18:50
sylwia9: a 1
23 lis 20:04