matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo pilnie potrzebuje :)
ktos1:
1
wyznacz miejsce zerowe fukncji y=−
x +5
3
23 lis 18:16
Tragos:
1
−
x + 5 = 0, oblicz x
3
23 lis 18:19
ktos1:
1
1
−
=−5/:(−
)
3
3
x=−5*−3 x=15 tak?
23 lis 18:23
Tragos:
tak
23 lis 18:25
ktos1:
dzięki , mam następne zadanko
Wierzchołek funkcji kwadratowej f(x)=2x
2
+ bx + c ma współrzędne W(−3,1) . Wyznacz parametry b i c.
23 lis 18:27