matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wysokość trapezu
d:
W trapezie podstawy maja długość 7 i 28 a boki 17 i 10. Jaka jest wysokość trapezu?
23 lis 18:09
d:
23 lis 18:15
M:
10 paź 12:54
Mila:
21+17+10
p=
=24
2
P
ΔBEC
=
√
24*(24−21)*(24−17)*(24−10)
=
√
4*3*2*3*7*14
=84
1
84=
*21*h
2
h=8
10 paź 16:44