rozwiaz rownanie
broda1: witam wszystkich mam jedno zadanie do sprawdzenia
3(x−4)2−4(x+1)(x−2)=6−x2
3x2−24x+48−4x2+4x+8=6−x2
−20x+56=6
−20x=6−56
−20x=−50:20
x=2,5
23 lis 17:18
broda1: widze ze dzisiaj niema chetnych do pomocy
23 lis 17:44
Tragos: zgadza się
23 lis 17:47
broda1: zgadza sie ze niema chetnych czy zadanie sie zgadza
23 lis 17:50
Marcepan: też mi tak wyszło
23 lis 17:51
broda1: a takie zadanie
Ix−18I=25
x−18=25∨x−18=−25
x=25+18∨x=18−25
x=43∨x=−7
23 lis 17:56
broda1:
23 lis 18:02
Tragos: dobrze
23 lis 18:10