...
xo: Fizyka... Pomoc

Olbrzymia trójstopniowa rakieta "Saturn 5" zaprojektowana do wyniesienia człowieka na księżyc
była wyposażona w silniki, których siła ciągu miała wartość równą 34MN. Silniki pierwszego
stopnia rakiety spalały w każdej minucie aż 900 ton paliwa oraz ciekłego tlenu. Szybkość
wypływu gazów spalinowych była równa...
23 lis 16:53
xo: ...
23 lis 17:20
Francesco: a=F/m
a=34*106/9*105=37,77 m/s2
v=a*t
v=60*37,77=2266,6 m/s=2,266 km/s
5 sty 15:15
daras: lepeij póxno niz wcale

ale nie uwzględniłeś zmiany masy rakiety podczas lotu⇒wzór Ciołkowskiego
5 sty 15:17