matematykaszkolna.pl
No niech mi ktos pomoze :(:(:((:(:(:(:( emi: No niech mi ktos pomozeemotka:(:((:(:(:(:( Rzucamy dwiema kostkami do gry. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia , ze suma wyrzuconych oczek bedzie parzysta
23 lis 15:21
TopSecret: poszukać na stronie to też za duży wysiłek tu masz link do rozwiązania https://matematykaszkolna.pl/strona/1510.html
23 lis 15:40
emi: top secret ale to jest inne zadanie w tym linku tam masz " rzucasz 2razy jedna kostka" a ja mam " Rzucamy dwiema kostkami do gry. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia , ze suma wyrzuconych oczek bedzie parzysta " wiec to nie to
23 lis 15:44
TopSecret: nie ma różnicy; to samo dostajesz rzucając dwa razy kostką i to samo rzucając raz dwoma kostkami
23 lis 15:46
emi: WLASNIE ZE NIE MYLISZ SIE
23 lis 15:47
emi: na 2x1kostka jest inny wynik niz 1x2kostkami
23 lis 15:47
TopSecret: no skoro wiesz lepiej, to rozwiążesz to zadanie bez problemu
23 lis 15:48
TopSecret: udowodnij, wypisz zdarzenia dla każdego z tych przypadków i pokaż mi róznicę
23 lis 15:49
emi: wpisalam na inne forum czy to jest to samo i oczywiscie ze nie ! to mi rece opadaja ! roznica jest miedzy rzutem 1kostka 2 razy niz 1raz 2 kostkami ja mam 1 rzut nie dwa po pierwsze po drugie rzucajac 1 kostka 2 razy nie mozna otrzymac jednorazowo w jednym rzucie np 10 lub 12 rozumiesz teraz ? ze twoj link jest zly ?
23 lis 15:50