....................
skarbus9: Opakowanie czekolady Toblerone ma kształt graniastosłupa prawidłowego trójkątnego. Jego krawędź
podstawy ma długość 5 cm , a wysokość−18cm.Oblicz, ile m kwadratowych kartonu potrzeba na
wykonanie stu opakowań oraz oblicz objętość jednego opakowania tej czekolady.Wyniki obliczeń
podaj odpowiednio z dokładnośćią do 1m kwadratowego i 1 cm sześciennego ( za pierwiastek z 3
przyjmij 1,73).
23 lis 15:19
Aga: a= 5cm
H=18cm
Pc= 2* a2 * √3/ 4 + 3*a*H
i podkładasz i wynik mnożysz razy 100 i zmieniasz cm na m
a V= a2* √3 / 4 * H i tez podkładasz
23 lis 15:36
Aga: mi wyszło Pc= 0,0291625 m 2
23 lis 15:39
skarbus9: a jak to się robi?
23 lis 15:40
Aga: to jest jednego a stu to bd 2,91626m2
23 lis 15:41
Aga: to jest jednego a stu to bd 2,91626m2
23 lis 15:41
Aga: to jest jednego a stu to bd 2,91626m2
23 lis 15:41
%25253Cb%25253EAga%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520to%252520jest%252520jednego%252520a%252520stu%252520to%252520bd%2525202%25252C91626m%25253Csup%25253E2%25253C%25252Fsup%25253E%25250A%25250A
23 lis 15:42
Aga: to jest jednego a stu to bd 2,91626m2
23 lis 15:42
skarbus9: pogubiłsm się napisz mi to od nowa jak powinno to być aby było dobrze
23 lis 15:49