matematykaszkolna.pl
Rzucamy dwiema kostkami do gry emi: Rzucamy dwiema kostkami do gry. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia , ze suma wyrzuconych oczek bedzie parzysta
23 lis 15:12
emi:
23 lis 15:19
Basia: wypisz zdarzenia elementarne (1,1) (1,2)......(1,6) (2,1) (2,2)......(2,6) .............................. (6,1) (6,2) (6,6) policz ile ich jest; to będzie |Ω| wybierz te pary , dla których suma jest parzysta np. (1,1) bo 1+1=2 policz ile ich jest; to będzie |A|
 |A| 
P(A)=

|Ω| 
23 lis 15:25
emi: ja nie umiemm policzyc nie moze mi ktos rozwiazania napisac ja jestem ciemna z matmy
23 lis 15:32
Basia: bzdura, po prostu Ci się nie chce dopisz to czego tam brakuje; widziałaś chyba przynajmniej raz w życiu kości do gry
23 lis 15:36
nikka: nie przesadzaj, chyba umiesz dodawać...
23 lis 15:37
emi: zrobilam 11 zadan z 12 z tym mam problem za kazdym razem cos mi sie zwali naprawde nikt nie moze pomoc 1 zadania zrobic ? naprawde ludzie schodza na psy korona wam z glowy spadnie bo ktos nie umie a wy umiecie i na sile wmawiacie zeby rozwiazal zamiast rozwiazac to durne zadanie i pomoc ale nieeee wy olicie sie puszyc bo przeciez "umiecie" to zdajcie sobie sprawe ze dla niektorych ludzi matematyka to czarna magia
23 lis 15:42
Basia: a zajrzałaś chociaż do zakładki "prawdopodobieństwo" na tej stronie ? tu jest to zadanie rozwiązane https://matematykaszkolna.pl/strona/1510.html
23 lis 15:44
emi: jezu to nie jest rozwiazanie tego zadania ile razy mam wam pisac ze w tym linku jest rzut 2x 1kostka a nie 1raz 2ma kostkami to jest roznica i to duza bo rzucajac dwoma na raz mozesz miec parzyste jak 10 , 12, etc
23 lis 15:48