funkcja
dorotencja: Dana jest funkcja f(x)= 2X
a) narysuj wykres funkcji h(x)=f(x)−2
b) narysuj wykres funkcji g(x)=−f(x)
c) wyznacz wszystkie wartości x, dla których h(x2)≤f(x+2)
23 lis 15:02
Tragos: rysujesz sobie wykres funkcji y = 2x
a) ten wykres przesuwasz o wektor [0, −2] − czyli przesuwasz o dwie jednostki w dół
b) ten wykres odbijasz symetrycznie względem osi OX
c) h(x) ≤ f(x+2)
f(x) − 2 ≤ f(x+2)
2x − 2 ≤ 2x+2
23 lis 15:07
dorotencja: a czy mógłbyś mi to narysować zupełnie nie wiem jak narysować wykres funkcji y=2x
23 lis 15:10
bardot: narysuj sobie tabelkę, w której wpiszesz wartości i argumenty. do równania kolejno podstawiaj
za x liczby z różnych fragmentów osi
23 lis 15:38