matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
rafał:
rzycamy dwiema symetrycznymi kostkami do gry.oblicz prawdopodobienstwo otrzymania 2 oczek na pierwszej kostce
23 lis 13:55
Eta:
|Ω|= 6
2
A= { (2,1) (2,2) (2,3) (2,4) (2,5) (2,6)} |A|= 6
|A|
P(A)=
=....
|Ω|
23 lis 14:22
rafał:
czyli 6/36=1/6
23 lis 14:55