matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szescian
niunia3367:
metr szescienny asfaltu waż 1,4 tony. do pokrycia asfaltem boiska o wymiarach 20m x40m uzyto 42 tony asfaltu. jaka grubość ma warstwa asfaltu na tym boisku?
23 lis 11:10
Basia:
V = 20*40*h m
3
42
V =
m
3
1,4
42
30*40*h =
1,4
wylicz h
23 lis 12:44