obliczyc granice ciagow
nelly: Obliczyć granice ciągów korzystając z def. liczby e
22 lis 21:26
Basia:
setki tego rodzaju granic przewinęły się ostatnio przez forum
poszukaj podobnych przykładów (a może i identyczne znajdziesz)
22 lis 21:28
Godzio:
| | n + 2 | | 1 | |
an = ( |
| )n = (1 + |
| )n = |
| | n + 1 | | n + 1 | |
| | 1 | | 1 | |
= (1 + |
| )n + 1 * (1 + |
| )−1 → e |
| | n + 1 | | n + 1 | |
| | n + 1 | | 1 | | 1 | |
an = ( |
| )2n − 1 = (1 + |
| )2n * (1 + |
| )−1 → e2 |
| | n | | n | | n | |
22 lis 21:29
nelly: dziękuję ślicznie
22 lis 21:31