równanie
kajas: jaki jest wynik x4 + x2 + 1 ?
22 lis 21:16
Basia:
czego ?
22 lis 21:19
Basia:
w równaniu musi być znak =; gdzie on jest ?
22 lis 21:20
kajas: równania x4 + x2 + 1 =0
22 lis 21:20
Basia:
t=x2
t>0
t2+t+1=0
Δ itd.
22 lis 21:22
domino:
to równanie jest sprzeczne, bo lewa strona zawsze dodatnia, więc nie może = 0
22 lis 21:50
Basia:
Ty to widzisz kajas zapewne musi Δ policzyć, żeby to zobaczyć
22 lis 21:54
domino:
22 lis 21:55
Basia:
oj,
domino, domino zaraz Cię zdekonspiruję
22 lis 21:58
domino:
22 lis 22:01
kajas: to jest część zadania którego polecenie mówi 'sprowadź do najprostszej postaci' a wyrażenie
wygląda tak (x4 + x2 + 1) / (x3 + 1) , może z tym mi pomożecie?
22 lis 22:14