czy to tak ?
Pan werbelek: | | π | | √2 | |
2 sin (x + |
| ) * |
| −3 = |
| | 4 | | 2 | |
| | π | |
√2 sin ( x+ |
| ) −3 |||| czy moge te 2 skrócic ? |
| | 4 | |
jaka była by dziedzina tej funkcji ?

dzieki
22 lis 21:01
Basia:
| | √2 | |
tak, jeżeli zapis jest poprawny (czyli nie ma żadnego nawiasu i |
| jest poza sinusem); |
| | 2 | |
D=R (jak zawsze dla sinusa)
może chodziło o zbiór wartości ?
22 lis 21:12
Pan werbelek: chodziło mi o dziedzine
A zbiór wartosc = <−√2 −3 , √2 +3 >
22 lis 21:17
Basia:
ZW = <−√2−3; √2−3>
22 lis 21:19
Pan werbelek: chodziło mi o dziedzine
A zbiór wartosc = <−√2 −3 , √2 +3 >
22 lis 21:27
Basia:
źle określasz ZW; patrz wyżej
a D=R (jak zawsze dla sinusa)
22 lis 21:29