matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bg
gelynder:
Suma wszystkich wspolczynnikow wielomianu W(x) = (1−x)
3
* x
2
jest równa...
22 lis 20:47
domino:
to: W(1) = ( 1−1)
3
*1
2
= 0 lub tak: W(x)= ( 1−3x+3x
2
−x
3
)*x
2
= −x
5
+3x
4
−3x
3
+x
2
−1 + 3 −3 +1 = 0
22 lis 20:52