matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosci kwadratowe
ktokolwiek:
a) x
2
<2−x b)3x
2
+1>2 1/2x
22 lis 20:36
Mały:
x
2
+ x − 2 >0 a=1 b=1 c=−2 delta= b
2
− 4ac delta= 1− 4*1*(−2) delta=1+8=9 x1=−2 x2=1 x∊(−
∞
;−2) (1;+
∞
)
22 lis 20:47