matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz czy dla dowolnego kata ostrego prawdziwa jest tozsamosc trygonometryczna
gelynder:
Sprawdz czy dla dowolnego kata ostrego prawdziwa jest tozsamosc trygonometryczna:
tgα − sinα
tgα
=
sin
2
α
1 + cosα
22 lis 20:16
bardot:
tgx − tgxcosx
tgx(1−cosx)
tgx
=
=
1−cos
2
x
1−cos
2
x
1+cosx
22 lis 20:32