matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
Zosia:
Wyznacz wzór funkcji odwrotnej: f(x) = log
a
(x+4)
22 lis 19:07
Basia:
y = log
a
(x+4) ⇔ a
y
= x+4 ⇔ x = a
y
−4 f
−1
(x) = a
x
−4
22 lis 19:15
Zosia:
dzięki
22 lis 19:53