22 lis 18:39
:): pomoze ktos?
22 lis 18:55
Basia:
co Ci wytłumaczyć ?
skąd mamy wiedzieć czego na tej stronie nie rozumiesz ?
22 lis 18:58
:): hmm chodzi o przyklad który widac nawet w linku jak dojść do postaci algebraicznej −1/2+i/2
za chiny nie wiem jak to rozgryźć
22 lis 19:01
:): wytłumaczysz mi Basia?
22 lis 19:14
Basia:
2
1/2=
√2
podstaw wymnóż i koniec
22 lis 19:17
22 lis 21:46
Grześ: najpierw rozszerz przez sprzężenie, napewno coś się poskraca.
22 lis 21:48
Grześ: Czyli rozszerz przez (1+i)
22 lis 21:48
:): tak wlasnie zrobiłem i wychodzi mi im(7−i) ale z tego im jest rowny −1 a ma wyjsc 7
22 lis 21:49
Grześ: na kartce policzę, zobaczymy
22 lis 21:52
:): aaa juz mam blad ok dzieki

pewnie bede zaraz znow miec z czyms klopot, to bede sie tu odzywał
22 lis 21:52
Basia:
| (3+i)(3+i) | | 9+6i+i2 | | 9+6i−1 | |
| = |
| = |
| = |
| 1−i | | 1−i | | 1−i | |
| 8+8i+6i−6 | | 2+14i | |
| = |
| = 1+7i |
| 2 | | 2 | |
22 lis 21:53
Grześ: źle przekształciłeś, mnie jak byk wychodzi 7, juz piszę obliczenia
22 lis 21:54
Grześ: aha, poradziłeś sobie, to dobrze
22 lis 21:54
:): oo mam takie α = Arg(2−2i) i mam podanej 5 roznych przedzialow i musze zaznaczyc jeden w którym
ta rowność się znajduje.
ODP. 5π3 ≤α<2π
nie wiem w ogole jak to sie rozwiazuje jak za to sie zabrac.?
22 lis 22:46
:): ?
23 lis 22:02
:): Który z ponizszych wyborów parametrów
rozwiazania jest poprawny dla macierzy
układu
AX = b, A =1 3 2 6
2 6 4 10
(a) x1, x2
(b) x1, x4
(c) x2, x4
(d) x1
(e) x1, x2, x3
(f) x1, x3, x5
jaak za to sie zabrac?;>
23 lis 23:53