Oprocentowanie bankowe
A.: Hejj mam takie zadanie: ze wzoru Kn=Ko ( 1+p% / 100)
n Oprocentowanie bankowe. n=24 , p=1/3%
Ko= 10,000 i jakieś magiczne sumy mi wychodzą. Z góry dziękuję za rozwiązanie
22 lis 18:02
jacek: Podaj dokładną treść zadania
22 lis 18:36
A.: Na lokatę terminową oprocentowaną p% w stosunku rocznym, wpłacono kwotę 10.000 zł oblicz jaki
będzie stan tej lokaty po upływie okresu t jeśli: lokata jest miesięczna p%= 4% t = 2 lata.
22 lis 21:13
jacek: 4%:12=0,(3)%
| | 0,(3) | |
Kn=10000 (1+ |
| )24=10000* 1,00(3)24=10000* 1,08314296= |
| | 100 | |
23 lis 15:52