22 lis 16:39
mac: | | 5 | | x | |
a nie powinno być: |
| = |
| ? |
| | 7 | | 600−x | |
22 lis 16:40
Basia:
np o co tu trzeba zrobić ?
22 lis 16:41
KOCUR: tak zapomniałam wstawić znaku równa się
22 lis 16:41
KOCUR: oblicz proporcje
22 lis 16:42
mac: 5(600 − x) = 7x
3000 − 5x = 7x
3000 = 12x / : 12
x = 250
22 lis 16:42
KOCUR: dzięki
22 lis 16:42
koksiarz: 7x=3000−5x
2x=3000
x=1500
22 lis 16:43
KOCUR: W dwóch kilogramach wody rozpuszczono pół kilograma soli Jakie jest stężenie procentowe soli w
tym roztworze Ile wyniesie to stężenie, gdy do tego roztworu dodamy 1 kg wody A ile kilogramów
soli należy dodać do pierwszego roztworu , aby otrzymać roztwór, w którym stosunek ilości
soli do ilości wody wynosi 1:3
22 lis 16:46
KOCUR: proszę pomóżcie
22 lis 16:50
mac: Stężenie procentowe 20%.
22 lis 16:51
KOCUR: napisz mi jak to zrobiłeś
22 lis 16:56