Fizyka bardzo proszę o pomoc;)
ela: Fizyka bardzo proszę o pomoc

Jak zachowują się dwa ładunki dodatnie umieszczone w pewnej odległości od siebie?
Jak zachowują się dwa ładunki ujemne umieszczone w pewnej odległości od siebie?
Jak zachowują się ładunki dodatni i ujemny umieszczone w pewnej odległości od siebie ?
22 lis 16:34
mac: pewnie chodzi o "odpychanie" i "przyciąganie", dodatnia i dodatnie = ładunki jednoimienne,
ujemne + ujemne = ładunki jednoimienne, ujemne+dodatnie = ładunki różnoimienne
22 lis 16:35
ela: o dziękuje bardzo nie myślałam, że mi ktoś pomoże jeszcze raz wielkie dzięki

22 lis 16:37