matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proporcje
magda:
x+3
=
6
5
3
22 lis 16:15
M4ciek:
x+3
6
=
3
5
18 = 5x + 15 5x = 3
3
x =
5
22 lis 16:16
magda:
2,5
3
=
x
2x−1
22 lis 16:31
Tragos:
to może spróbuj sama?
22 lis 16:32
magda:
proszę zrób
22 lis 16:33
Tragos:
2,5(2x−1) = 3x 5x − 2,5 = 3x 2x = 2,5 x = 1,25
22 lis 16:35
magda:
dzięki
22 lis 16:37