Pomocy!
Wiola: Oblicz 8 % liczby a oraz b, gdy: a =(√5 +3)(√5 − 3) − 3 −1, b= 3 0 *3 1 − 1/3 √81 + 5 1/3
Ja liczyłam i mój wynik to: a= − 4 1/3 ? ( nie wiem czy dobrze dodałam −4 − 1/3= −4 1/3 czy 4
1/3?)a b= 5 1/3 gorzej z procentami zamieniłam na dziesiętne i liczyłam kalkulatorem i w ten
sposób otrzymałam: 8% z a: 0,34 i 8% z b= 0,42? czy to jest dobrze?
22 lis 15:42
Basia:
a i b masz policzone dobrze
do % lepiej przyjąć postać
a= −4
13 = −
133
b= 5
13 =
163
−
133 100%
x 8%
| | −133*8 | | 104 | |
x = |
| = − |
| = .... dokończ |
| | 100 | | 300 | |
drugie tak samo
22 lis 15:50
Wiola: dzięki bardzo
22 lis 16:36