marko: 29-1)
a) 1/3*2-5*1/3+7*1/3-9*1/3
b)-2,4+9,2-0,6+0,8
zad2) która z liczb jest większa oblicz
a) a=(1/3)-2*6-2
b) b= 91/4)-3*8-3
11 sty 20:41
Sigma:
Czy to trzecia podstawówki!

1/ a) 2/3 - 5/3 +7/3 - 3 = 9/3 - 7/3 -3 = 3 - 7/3 +3= - 7/3
b) dodaj na kalkulatorze!
zad/2 a = 3
2 * (1/6)
2= 6*1/36= 1/6
b= nie mogę odczytać ! napisz porzadnie w nawiasach!
11 sty 20:49
marko: zad 29-2
b )b=(1/4)-2*8-3
11 sty 21:41
Sigma:
b) 4
2 * (2)
- 9= 2
4 *2
-9 = 2
{-5} = 1/32
a) 3
2 *(1/36) = 9*(1/36)= 1/4
poprzednio źle napisałam przez nieuwagę

oczywiście 3
2 = 9 a nie 6

poprawiłam teraz
( dopiero to zauważyłam !
11 sty 22:45