matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Maturalne
Muszak :
Wykaż, że liczba a=4
3log
4
5
jest naturalna
22 lis 00:16
Eta:
a
log
a
b
= b = (4
log
4
5
)
3
=.........
22 lis 00:18
Godzio:
a
k * log
a
b
= a
log
a
b
k
= b
k
= ...
22 lis 00:18