:)):
agatta: zbiorem wartości funkcji y=3x2+6x−4 jest zbiór?
A <7 + nieskonczoność)
B<−7,+ niesk)
C (−niesk. ; −7>
D (−niesk. 7>
21 lis 22:05
KM: Oblicz współrzędną q wierzchołka.
21 lis 22:06
agatta: bardzo chetnie tylko co pod co mam wstawic?
21 lis 22:07
agatta: bardzo chetnie tylko co pod co mam wstawic?
21 lis 22:10
M4ciek: Wylicz Δ i podstaw 4a i jest q.
21 lis 22:11
agatta: delta wyszła mi 84 dobrze?
21 lis 22:15
Eta:
y
w= f(−1) =3 −6 −4= −7
y= 3( x+1)
2 −7 ramiona paraboli do góry
zatem
ZW=
< 7,∞)
Odp: A)
21 lis 22:17
Eta: Sorry chochlik

ZW=<−7, ∞)
odp: B)
21 lis 22:20
agatta: wskaż funkcje, której miejsca zerowe to 2 i −1
A y=−3x2+3x−6
By=3x+6
Cy=3x2−3x−6
D y=3x2+3x+6
21 lis 22:21
Eta:
z postaci iloczynowej:
y= 3( x−2)(x+1)= 3( x2 −x−2)= 3x2 −3x −6
odp: C)
21 lis 22:23
agatta: wykres funkcji y=−2(x+1)
2−3 ma 2 punkty wspólne z prosta;
A y=0
B y=−5
C y=−3
D y=1
z rozwiazaniem szczegółowaym bd wszieczna
21 lis 22:28
Eta:

odp: B)
21 lis 22:38
agatta: wykres funkcji y=3(x−1)−(x+5) ma oś symetri
A y=−1
b y=5
c x=−2
d x=3
21 lis 22:43
Eta:
wykresem tej funkcji ,którą napisałaś jest prosta ( zatem ma nieskończenie wiele osi
symetrii)
popraw zapis tej funkcji !
21 lis 22:47
agatta: y=3(x−1)(x+5)
21 lis 22:49
Eta:
x
1= 1 x
2= −5
| | x1+x2 | |
sym. wykresu ma równanie: x= xw = |
| =.......
|
| | 2 | |
odp: c)
21 lis 22:56
agatta: | | 1+(−5) | | 5 | |
no jak podstawie |
| =− |
| TAK? I CO DALEJ? |
| | 2 | | 6 | |
21 lis 23:01
Eta:
ile to jest ? 1−5= ............... tego nie wiedzieć? to ....
21 lis 23:07
agatta: sory
−4

zaspana juzz jestem
21 lis 23:08
Eta:
omg
| | 1+(−5) | | 1−5 | | −4 | |
x= |
| = |
| = |
| = −2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
21 lis 23:09
agatta: postacia kanoniczna funkcji y=2x2−8x+12 jest;
a )y=2(x−2)2
b) y=(x−2)2+2
c )y=2(x−2)2+4
d )y=(x+2)−4
21 lis 23:11
agatta: tak tak juz zobaczyłam ze zle zrobiłam

sorki za moj bład
21 lis 23:11
Eta:
Takie banały , to suseł policzyłby nawet podczas snu
21 lis 23:12
Eta:
odp: c)
21 lis 23:13
agatta: no tak ale nie ja

liczba 2 jest pierwiastkiem równania
a) x
2+4x+4=0
b −x
2+4x−4=0
c −x
2+4x+4=0
d x
2−2=0
21 lis 23:15
Eta:
b)
21 lis 23:16
agatta: a mozesz mi podac rozwiazanie jak to zrobiłas?
21 lis 23:17
Eta:
b) −x2 +4x −4=0
bo tylko w b) : f(2) = −(22) +4*(2) −4 = ....... =0
21 lis 23:20
agatta: aha oki dzieki to sobie zrobie dalej
a to ;
postacia iloczynową funkcji f(x)= x
2−5 jest
a) f(x)= (x−5)(x+5)
b f(x)= (x−
√5)(x+
√5)
c f(x)= (x−
√5)
2
d f(x)= −(x−
√5)(x+
√5)
tylko jak bys mogła rozwiazanie jeszcze trzy zadania mi zostało a nie mam juz weny zasypiam
21 lis 23:21
Eta:
ze wzoru a2−b2= (a−b)(a+b)
f(x)= x2−5= ( x−√5)(x+√5)
21 lis 23:24
agatta: no i teraz musze to wymnożyc z pod nawiasu?
nie no bo wyjde do wzoru poczatkowego czyli to bd odpowiedz b tak?
21 lis 23:26
Eta:
tak
21 lis 23:26
agatta: no to jeszcze cos mysle

funkcja f osiaga wartość najmniesza równa 3 dla argumety −1 gdy
a f(x)=(x−1)
2+3
by=2(x−1)
2
c y=−(x−1)
2+3
d y=(x+1)
2+3
21 lis 23:28
agatta: jeszcze to ostatnie zadanie

)) i koniec

rozwiazaniem nierówności −x
2+9>(wiekszy bądz równy)0
a 9−niesk;−3>u<3+niesk)
b(−3.3)
c (−niesk.;−3)u (3+niesk)
d
<−3;3>
21 lis 23:36
Eta:
y= a( x−x
w)
2 +y
w
W( −1, 3) i a >0 ( bo parabola ramionami do góry)
podaj teraz sama poprawną odp
21 lis 23:39
agatta: wydaje mi sie ze c
21 lis 23:42
Eta:

−x
2 +9 ≥0 /*( −1)
x
2−9
≤0
( x−3)(x+3) ≤0
x€ < −3, 3>
21 lis 23:43
Eta:
Szkoda,że za tyle gotowców nie napisałaś przynajmniej słowa dziękuję !
22 lis 00:11