zadania
szyszka: 1
punkt A=(−√5 , 3) nalezy do wykresu funkcji y=√5x+b gdy
a. b=8
b. b=−4
c. b=4
d. b=2
2
jaki jest zbior wartosci funkcji y=3x2 +6x−4
21 lis 21:33
M4ciek:
1. Podstaw punkt A i wylicz b.
2.Oblicz p wierzcholka,okresl wspolczynnik a i podaj tutaj odp.
21 lis 21:39
szyszka: w 1 bedzie d?
21 lis 21:48
M4ciek: Niestety nie.
21 lis 21:49
M4ciek: Nie strzelaj tylko podstaw.
21 lis 21:49
szyszka: wybacz ale ja niestety nie wiem co mam gdzie podstawic...
21 lis 21:51
M4ciek:
A(
−√5,
3) , A(
x,
y)
y =
√5x + b
A teraz wiesz
21 lis 21:55
szyszka: aa.. sory za ciemnote

czyli a.
21 lis 22:05
szyszka: p=−1
a=3
21 lis 22:09
M4ciek:
Spoko

p = − 1 − > ok
Chodzi mi oto czy a > 0 czy a < 0
21 lis 22:10
szyszka: aaa... pf.. no a>0
21 lis 22:29
M4ciek:
No to ramiona sa skierowane ku gorze

Mamy maly blad
| | −Δ | |
Policz q = |
| , a nie p wierzcholka. |
| | 4a | |
Nastepne wyznacz Zwf.
21 lis 22:34
szyszka: q wynosi 0
i co dalej?
21 lis 22:46
agatta: mam jeszcze 5 zadan do zrobienia i koniec bede wdzieczna jak bys mogła zrobic je z
rozwiazaniem

zad1
postacia kanoniczna funkcji y=2x
2−8x+12 jest;
a y=2(x−2)
2
b y=(x−2)
2+2
c y=2(x−2)
2+4
d y=(x+2)
−4
zad2
liczba 2 jest pierwiastkiem równania
a) x
+4x+4=0
b −x
2+4x−4=0
c −x
2+4x+4=0
d x
2−2=0
zad3
postacia iloczynową funkcji f(x)= x
2−5 jest
a) f(x)= (x−5)(x+5)
b f(x)= (x−
√5)(x+
√5)
c f(x)= (x−
√5)
2
d f(x)= −(x−
√5)(x+
√5)
zad4
funkcja f osiaga wartość najmniesza równa 3 dla argumety −1 gdy
a f(x)=(x−1)
1+3
by=2(x−1)
2
c y=−(x−1)
+3
d y=(x+1)
2+3
21 lis 23:08